Sjømatakademi på Kvitsøy - En dag fylt med læring og matglede

Fra hav til tallerken

Dagen startet med en tur om bord i losskøyta Kvitsøy 1, som tok deltakerne med ut på sjøen for å oppleve kystkulturen på nært hold. Tilbake på land gikk turen til Hummermuseets kjøkken, hvor barna fikk prøve seg som sjømatkokker for en dag.

Med entusiasme og nysgjerrighet fileterte de flyndre, torsk, uer og kveite – og åpnet ferske kamskjell som ble smakt både rå og stekt. Av fangsten ble det laget alt fra fiskesuppe og fiskekaker til ovnsbakt og pannestekt fisk. Det ble en dag fylt med læring og nye smaksopplevelser.

Matglede, bevissthet og mestring

Sjømatakademiet handler ikke bare om å lage mat, men også om å forstå verdien av råvarene og håndverket bak. Gjennom dagen fikk barna innsikt i hvordan sjømatnæringen bidrar til både bærekraftig matproduksjon og levende kystsamfunn.

Initiativet er en del av arbeidet for å inspirere barn og unge til å ta sunnere matvalg, og samtidig bygge stolthet og kunnskap om norske mattradisjoner.

Dagen ble rundet av med høytidelig diplomutdeling og stolte deltakere som kunne ta med seg både kunnskap og mestringsfølelse hjem.

En stor takk til Lerøy Norge avd. Stavanger, Sterling White Halibut, Kvitsøy 1 og Kvitsøy kommune for støtte og samarbeid som gjorde dagen mulig.

Dette var fjerde gang Sjømatakademiet ble arrangert på Kvitsøy og gjennom dette initiativet har vi ikke bare inspirert de unge til å ta sunnere matvalg, men også styrket deres forståelse og respekt for norsk sjømatnæring.

LOKALMAT
18.11.2025

Sjømatakademi på Kvitsøy - En dag fylt med læring og matglede

Fredag sist uke fikk 12 barn fra 4H-grupper i regionen en helt spesiell opplevelse på Kvitsøy. Gjennom praktisk læring, matlaging og sjøluft fikk de et nært møte med norsk sjømat.

Fra hav til tallerken

Dagen startet med en tur om bord i losskøyta Kvitsøy 1, som tok deltakerne med ut på sjøen for å oppleve kystkulturen på nært hold. Tilbake på land gikk turen til Hummermuseets kjøkken, hvor barna fikk prøve seg som sjømatkokker for en dag.

Med entusiasme og nysgjerrighet fileterte de flyndre, torsk, uer og kveite – og åpnet ferske kamskjell som ble smakt både rå og stekt. Av fangsten ble det laget alt fra fiskesuppe og fiskekaker til ovnsbakt og pannestekt fisk. Det ble en dag fylt med læring og nye smaksopplevelser.

Matglede, bevissthet og mestring

Sjømatakademiet handler ikke bare om å lage mat, men også om å forstå verdien av råvarene og håndverket bak. Gjennom dagen fikk barna innsikt i hvordan sjømatnæringen bidrar til både bærekraftig matproduksjon og levende kystsamfunn.

Initiativet er en del av arbeidet for å inspirere barn og unge til å ta sunnere matvalg, og samtidig bygge stolthet og kunnskap om norske mattradisjoner.

Dagen ble rundet av med høytidelig diplomutdeling og stolte deltakere som kunne ta med seg både kunnskap og mestringsfølelse hjem.

En stor takk til Lerøy Norge avd. Stavanger, Sterling White Halibut, Kvitsøy 1 og Kvitsøy kommune for støtte og samarbeid som gjorde dagen mulig.

Dette var fjerde gang Sjømatakademiet ble arrangert på Kvitsøy og gjennom dette initiativet har vi ikke bare inspirert de unge til å ta sunnere matvalg, men også styrket deres forståelse og respekt for norsk sjømatnæring.

Aktuelt